Gospina krunica

27,87 €
PDV se ne obračunava

Gospina krunica

Ručno rađena Gospina krunica od poludragog kamena ahat i metalnih komponenti.

Količina
Dodaj na listu želja
Zadnji artikli na skladištu

  Sigurnosna politika

Garantiramo sigurnost proizvoda za korištenje i kupovinu.

  Politika isporuke

Osiguravamo dostavu proizvoda unutar EU.

  Pravo povrata

Proizvod je moguće vratiti unutar 14 dana od primitka.

Certificirano sigurno plaćanje karticama

Gospina krunica

Ručno rađena Gospina krunica od poludragog kamenja i metalnih komponenti. Po želji kupca može biti personalizirana ili ne. Napravljena je s kopčom pa se može nositi i oko vrata.

Krunica ili ružarij katolička je molitva. Naziva se još i Gospina krunica, kako bi ju se razlikovalo od drugih oblika ove pobožnosti. Riječ »krunica« umanjenica je riječi »kruna«, a uveo ju je mistik dominikanac Heinrich Seuse iz Konstanze. U njegovo vrijeme bio je običaj među zaljubljenima, da se međusobno darivaju krunama – vijencima ruža. To ga je navelo na ideju da Bl. Djevici Mariji isplete vijenac od 150 ruža, i tako je nastao dvostruki naziv krunica i ružarij (lat. rosarium). Krunica je i naziv za »brojanicu«, kojom se broje zdravomarije, a koje se u nekim hrvatskim predjelima nazivaju »očenaši«.

Sastoji se od niza molitvi pod nazivom Zdravo Marija. Na početku svakih deset Zdravo Marija umetnut je Oče naš, koji molitvu dijeli na desetice, nakon kojih se izgovara Slava Ocu. Krunica ima pet desetica. Sastoji se od 15 otajstava, koja su podijeljena na tri jednaka dijela tj. tri, tematska kruga, koji obuhvaćaju Isusov život i tako se na temelju biblijskih teksta razmišlja o radosnim, svjetlosnim, žalosnim i slavnim otajstvima. U povodu dvadeset i pete obljetnice svojeg pontifikata 2002. g. papa Ivan Pavao II. uveo je četvrto otajstvo pod nazivom otajstvo svjetla.

Može se moliti i kao zagovorna molitva, na određenu nakanu ili određenu osobu.

G0002

Podaci

Poludragi kamen
Ahat
Metalne komponente
Legura

Recenzije kupaca

Na temelju 1 recenzije
Napišite svoju recenziju !
Sanja Objavljeno  ruj 15, 2023

Sve pohvale

Osim što prekrasno izgleda ova Gospina krunica je svakako nešto najdragocjenije od čega se ne odvajam. Svaka čast na izradi i pakiranju. S vlasnicom se sve može dogovoriti i stigla je na vrijeme. Tko god ima dvojbe neka slobodno prvo nazove i sve će mu biti jasno. Jako ljubazna žena.

  • 1 od 1 osoba smatra ovu recenziju korisnom.

Imamo još 16 sličnih proizvoda

Dostupnost: 5 Na skladištu

Krunica za radni stol na stalku od prirodnog drva, ručno obrađenom i obojanom. Desetica krunice sastoji se od zrna ružičastog kvarca i bračkog kamena s Čudotvornom medaljicom i križićem.

Veličina stalka je cca 5x19 cm.

Dostupnost: 100 Na skladištu

Gospina krunica - Brak - personalizirana

Ručno rađena Gospina krunica od poludragog kamena sandstone i metalnih komponenti. Napravljena je s kopčom pa se može nositi i oko vrata.

Ime/imena koje želite na krunici upišite u polje za prilagođavanje proizvoda.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam osigurala najbolje iskustvo na našoj web stranici.