• Novo
    Krunica krvi Kristovoj
    Krunica krvi Kristovoj
    Krunica krvi Kristovoj

Krunica krvi Kristovoj

31,19 €
PDV se ne obračunava

Krunica krvi Kristovoj

Izrađena od perlica crvenog koralja i metalnih komponenti

Količina
Dodaj na listu želja
Dostupno za narudžbu

  Sigurnosna politika

Garantiramo sigurnost proizvoda za korištenje i kupovinu.

  Politika isporuke

Osiguravamo dostavu proizvoda unutar EU.

  Pravo povrata

Proizvod je moguće vratiti unutar 14 dana od primitka.

Certificirano sigurno plaćanje karticama

Krunica Predragocjene Krvi Kristove

Učinimo znak križa i počinjemo zazivima:

- Bože u pomoć mi priteci, -Gospodine pohiti da mi pomogneš (1x Slava Ocu)

Najava otajstva. Čitanje odlomka iz Svetog pisma. 
Može se kratko razmatrati svako otajstvo a zatim molimo 5x Oče naš i 1x Slava Ocu.

Samo nakon sedmog otajstva molimo 3x Oče naš i 1x Slava Ocu.

Poslije svakog otajstva (iza Slava Ocu) molimo zaziv:

-Tebe dakle molimo, pomozi službenicima svojim – Koje si otkupio dragocjenom Krvlju!

1. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV KOD OBREZANJA

“Kad prođe osam dana i kad je dijete trebalo obrezati, nadjenuše mu ime Isus.” (Lk 2, 21)

Molitva: Pomozi mi, Isuse molim te, očuvati Tvoju sliku u sebi, sliku djeteta Božjega koju sam dobila na krštenju. Pomozi mi svakodnevno obrezivati moje srce, moje misli. Neka me, Isuse, Tvoja presveta Krv koja je potekla kod obrezanja ojača i da sa tom snagom u sebi hrabro koračam naprijed, da živim pošteno unatoč svojim protivštinama, te da se ne bojim i ja dati kapljicu svoje krvi za napredak Kraljevstva Božjega na zemlji. Amen.

(5x Oče naš… Slava Ocu…)

Tebe dakle molimo, pomozi službenicima svojim – Koje si otkupio dragocjenom Krvlju!

2. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV U SMRTNOJ BORBI U GETSEMANSKOM VRTU

“I jer je bio u smrtnoj stisci, molio se usrdnije. I njegov je znoj bio kao kaplje krvi što su tekle na zemlju.” ( Lk 22, 44)

Molitva: Gospodine Isuse, molimo te da po toj Tvojoj muci u Getsemanskom vrtu udijeliš i nama svjetlo i snagu da ne očajavamo kada nas snađu razne poteškoće, već da se i mi obratimo k Ocu i molimo s pouzdanjem da će nas ohrabriti, ojačati i pomoći nam da ispunimo volju Božju, s vjerom da je upravo to za nas najbolje. Amen.

(5x Oče naš… Slava Ocu…)

Tebe dakle molimo, pomozi službenicima svojim – Koje si otkupio dragocjenom Krvlju!

3. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV KOD BIČEVANJA

“Tada im pusti Barabu, a Isusa bičeva i predade da se razapne.” (Mt 27, 26)

Molitva: Hvala Ti, Isuse, za Tvoju prolivenu Krv koju si prolio za nas kod bičevanja. Hvala Ti za toliku ljubav prema nama i hvala Ti što smijemo tu Tvoju krv, koju si prolio radi naših grijeha, prikazivati i danas nebeskom Ocu kao zadovoljštinu za svoje grijehe i grijehe cijeloga svijeta.

(5x Oče naš… Slava Ocu…)

Tebe dakle molimo, pomozi službenicima svojim – Koje si otkupio dragocjenom Krvlju!

4. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV KOD KRUNJENJA TRNOVOM KRUNOM

“Spletoše zatim vijenac od trnja i staviše mu na glavu, a tako i trsku u desnicu. Prigibajući pred njim koljena, izrugivahu ga: ‘Zdravo, kralju Židovski!'” (Mt 27, 29).

Molitva: Vječni Oče, daj nam milost poniznosti. Iz oholosti nastaju ratovi i razni sukobi. Iz oholosti i sebičnosti mi smo napeti i osjetljivi na svaki nedostatak i na mišljenje drugog ako se ne podudara s našim. Nismo slobodni kad nismo ponizni. Oče, daj nam poniznost. Daj da iskoristimo sva poniženja kao stepenice da uđemo u dublje zajedništvo s Tobom.

(5x Oče naš… Slava Ocu…)

Tebe dakle molimo, pomozi službenicima svojim – Koje si otkupio dragocjenom Krvlju!

5. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV NA KRIŽNOM PUTU

“I noseći svoj križ, iziđe on na mjesto zvano Lubanjsko, hebrejski Golgota.” (Iv 19, 17)

Molitva: Gospodine, nauči nas ljubiti, nauči nas strpljivo podnositi križ svakidašnjice, Tebi za ljubav, Tebi koji si podnio muku i smrt da bi nama darovao život. Nauči nas da i mi prepoznajemo volju Očevu čak i preko križa i da se spremno odazovemo kada i na nas dođe red da damo kapljicu svoje krvi. Amen.

(5x Oče naš… Slava Ocu…)

Tebe dakle molimo, pomozi službenicima svojim – Koje si otkupio dragocjenom Krvlju!

6. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV KOD RAZAPINJANJA

“I kada dođoše na mjesto zvano Lubanja, ondje razapeše njega i te zločince, jednoga zdesna, drugoga slijeva. A Isus je govorio: ‘Oče, oprosti im, ne znaju što čine!'” (Lk 23, 33-34)

Molitva: Hvala Ti, Isuse, za Tvoju pregorku muku koju si podnio za nas. Hvala Ti što si nam darovao Majku koja nas pred prijestoljem Božjim zagovara. Hvala Ti što si posvetio križ i što te sada možemo prepoznati u našim križevima i križevima naših bližnjih. Molimo Te, Isuse, za sve one kojima je križ pretežak, koji su u teškim bolestima, ili su izgubili nadu, neka im Tvoja presveta Krv bude snaga i svjetlo da se poput tebe mogu predati u volju Očevu. Amen.

(5x Oče naš… Slava Ocu…)

Tebe dakle molimo, pomozi službenicima svojim – Koje si otkupio dragocjenom Krvlju!

7. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV KOD PROBIJANJA BOKA

“Kad dođoše do Isusa i vidješe da je već umro, ne prebiše mu golijeni, nego mu jedan od vojnika kopljem probode bok i odmah poteče krv i voda.” (Iv 19, 33- 34)

Molitva: Gospodine Isuse Kriste, molimo te po zaslugama tvoje prolivene Predragocjene Krvi za jedinstvo svih kršćana, za one koji te još ne poznaju i za one koji su grijehom odvojeni od tebe. Čuvaj svoju Crkvu od svake zablude i nemara, udijeli našem narodu i svim narodima zemlje potrebne milosti da žive u dostojanstvu djece Božje. Amen.

(3x Oče naš… Slava Ocu…)

Tebe dakle molimo, pomozi službenicima svojim – Koje si otkupio dragocjenom Krvlju!

ZAVRŠNA MOLITVA

Gospodine Isuse Kriste, hvala Ti što si nam po razmatranju prolijevanja Tvoje Predragocjene Krvi pokazao put bezuvjetne ljubavi. Hvala Ti, Isuse, što si darovao svoj život za naše otkupljenje. Pomozi nam da se u svim situacijama našega života sjetimo cijene našega spasenja i da od svega srca odgovorimo Tvojoj ljubavi. Amen.

Hvaljen i slavljen uvijek bio Isus!
Koji nas je otkupio svojom Krvlju!

(Kraći oblik Krunice moli se ovako: Umjesto 5 Očenaša možete moliti 3 Očenaša ili samo 1 Očenaš, ali još uz svako otajstvo 1x Zdravo Marijo i na kraju Slava Ocu).

Posebna katolička pobožnost prema Isusovoj muci jest štovanje njegove Predragocjene Krvi, koju je prolio za spasenje čovječanstva. Stoga se cijeli mjesec srpanj posvećuje Predragocjenoj krvi Kristovoj.
Papa Pio IX. je dana 10. kolovoza 1849. proglasio da će se blagdan Krvi Kristove slaviti na prvu nedjelju u srpnju, no njegov nasljednik Pio X. stavio je blagdan prvog dana srpnja prije nego je Drugi vatikanski sabor napravio novu promjenu.
Nakon Drugog vatikanskog sabora ovaj je blagdan uklonjen iz kalendara, ali je uspostavljeno da se zavjetna Misa u čast Predragocjene Krvi slavi bilo kad u srpnju. Iz tog razloga kasnije će se cijeli mjesec uzeti kao spomen na Predragocjenu Krv u kojem je kršćanin pozvan da razmatra o Kristovoj žrtvi.

KPK0001

Podaci

Koralj
Crveni
Metalne komponente
Legura

Recenzije kupaca

Na temelju 1 recenzije
Napišite svoju recenziju !
Vedrana Objavljeno  ožu 13, 2024

Po zelji

Ne samo da rade krunice nego i ispunjavaju sve zelje...ovo je ispalo vise nego zazeljeno ♥️veselim se molitvi i svemu sto ce lipo dodi sa ovom krunicom♥️

Imamo još 16 sličnih proizvoda

Dostupnost: 5 Na skladištu

Krunica za radni stol na stalku od prirodnog drva, ručno obrađenom i obojanom. Desetica krunice sastoji se od zrna ružičastog kvarca i bračkog kamena s Čudotvornom medaljicom i križićem.

Veličina stalka je cca 5x19 cm.

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi vam osigurala najbolje iskustvo na našoj web stranici.